Taktická edícia populárneho svietidla Fenix PD35 poteší všetkých profesionálov

Horúcou novinkou v ponuke značky Fenix je vylepšená verzia obľúbeného taktického svietidla PD35 s označením TAC. Pri zachovaní vreckových rozmerov, necelých 14 centimetrov na dĺžku, teraz ponúka svetelný výkon až 1 000 lúmenov a dvestometrový dosvit.

Novo predstavenému svietidlu PD35 TAC (Tactical Edition) sa hodí podtitul: viac výkonné, viac taktické. Podstatným vylepšením v prospech taktického využitia prešlo jeho ovládanie. Používateľ môže svietidlo prepnúť medzi outdoorovým a taktickým módom, ktorý umožňuje jeho zjednodušené a zrýchlené ovládanie. V taktickom móde sa jedným stlačením spínača na konci svietidla aktivuje maximálny svetelný režim. Jeho dvojitým stlačením dochádza k aktivácii stroboskopu s premenlivou zábleskovou frekvenciou a trojitým stlačením sa zapne nízky svetelný režim. Outdoorový mód ponúka celkom šesť režimov, kde je možné voliť medzi maximálnym výkonom a dlhou výdržou. Najvýkonnejší Turbo režim s 1000 lúmenmi svietidlo poskytne po dobu celkom 1,2 hodiny, pre zamedzenie jeho prehriatia však elektronika po piatich minútach svietidlo sama prepne do druhého najvyššieho režimu s 500 lúmenmi. Úctyhodnú výdrž takmer šesť dní nepretržitého svietenia poskytuje najnižší režim s 8 lúmenmi, ktorý je dostatočný pre orientáciu v najbližšom teréne a pritom nebudí nechcenú pozornosť v okolí, vyhovujúce je taktiež pre orientačné osvetlenie miestnosti, alebo napríklad pre nočné čítanie mapy. Stroboskopický režim s premenlivou frekvenciou potom ocenia predovšetkým profesionáli na odvrátenie bezprostredne hroziaceho útoku, oslepenie podozrivej osoby a poslúži tiež ako výstražné či signálne znamenie napríklad pri pátracích akciách.

Vysoko výkonné, používateľsky univerzálne svietidlo PD35 TAC plne uspokojí nároky profesionálov aj všetkých ostatných, ktorí chcú mať po ruke kvalitné multifunkčné svietidlo. Podobne ako jeho predchádzajúce dve generácie nájde uplatnenie v radách kriminalistov, špecialistov zo zásahových jednotiek, vojakov, ale aj medzi lovcami. Samozrejmosťou je možnosť dokúpenia montáže na dlhú zbraň, káblového spínača a farebných filtrov. Veľmi priaznivý pomer cena/výkon otvára PD35 TAC priestor pre uplatnenie tiež u priaznivcov outdoorových aktivít, jaskyniarov, turistov a cestovateľov. Svietidlo je taktiež možné pomocou držiaka na bicykel (nie je súčasťou balenia) upevniť na riadidlá. Pri dokúpení difuzéra sa navyše svietidlo premení na vysoko výkonný lampáš vhodný pre prácu v dielni, či osvetlenie miestnosti. V neposlednej rade je PD35 TAC perfektný a užitočný gadget pre mužov, ktorí si potrpia na vysoko kvalitné a odolné výrobky.

PD35 TAC je napájané jedným akumulátorom typu 18650, alebo alternatívne dvomi jednorazovými CR123A batériami. Osadené je špičkovou LED Cree XP-L, čo je úplne prvá komerčne použitá dióda, ktorá dosahuje účinnosti až 200 lúmenov na watt. Telo svietidla, ktoré bez batérií váži 89 gramov, je vyrobené z leteckého duralu. Odolnosť povrchu dodáva tvrdá anodizácia typu III. Výrobca garantuje vodotesnosť podľa štandardu IPX8 do dvoch metrov hĺbky a nárazuvzdornosť pri pádu z výšky jedného metra.

Všetky parametre svietidla sú zmerané v súlade s normou ANSI/NEMA FL 1-2009.

Svietidlo Fenix PD35 TAC je dostupné v internetovom obchode www.kronium.sk aj u ďalších predajcov značky Fenix. Odporučená maloobchodná cena je 71,90 EUR vrátane DPH.

Náhľadový obrázok - Taktická edícia populárneho svietidla Fenix PD35 poteší všetkých profesionálov

 

pd35-tac

Aby bolo legislatíve EÚ učinené zadosť, vedzte, že tento web využíva cookies, ako drvivá väčšina všetkých stránok na internete.
Ďalším používaním webu s ich využitím súhlasíte. Ďalšie informácie >