Ponuku značky Fenix rozširuje výkonné svietidlo FD40 s funkciou zaostrovania

Novinkou v ponuke značky Fenix je zoomovacie kompaktné svietidlo FD40 s výkonom 1 000 lúmenov. Nastaviteľná šírka svetelného kužeľa mu otvára veľa možností profesionálneho aj záujmového využitia.

Špeciálna TIR optika (Total Internal Reflection) svietidla Fenix FD40 ponúka možnosť voľby svetelného kužeľa v rozsahu 78 – 7,5 stupňa s dosvitom 65 až 300 metrov. Šírka kužeľa sa jednoducho ovláda otáčaním hlavy svietidla. Rovnako ale zaujmú aj jeho ďalšie parametre. Pri zachovaní kompaktnej veľkosti ponúka prekvapivo výdatný svetelný tok až 1 000 lúmenov a dosvit až 300 metrov. Svetelným zdrojom je špičková LED Cree XP-L HI (High Intensity), ktorej svetlo usmerňuje špeciálna TIR (Total Internal Reflection) optika. Nastaviteľná optika nijak negatívne neovplyvňuje plnú vodotesnosť svietidla podľa štandardu IPX-8 až do hĺbky 2 metrov pod vodou. Na napájanie je možné použiť jeden vysoko kapacitný li-ion akumulátor typu 18650, alebo silnejšie nabíjacie batérie typu 26650. Na ovládanie svetelných režimov slúži tlačidlo ergonomicky umiestnené na boku, ktorým je možné voliť z šiestich režimov svietenia. Rovnakým tlačidlom môžete ovládanie svietidla taktiež uzamknúť, alebo odomknúť. Tým zabránite nechcenému spusteniu svietidla napríklad pri nosení vo vrecku, alebo behom transportu v ruksaku.

Najsilnejší režim s 1 000 lúmenmi, ktorý oceníte vo chvíľach, kedy potrebujete mať v teréne dokonalý prehľad aj na dlhšiu vzdialenosť, poslúži pri použití li-ion akumulátora 4800 mAh typu 26650 po dobu takmer 1,5 hodiny. Najnižší ekonomický režim dostačuje napríklad pre zorientovanie sa v miestnosti, stane, alebo na čítanie a ho s rovnakým akumulátorom poskytne po dobu takmer 13 dní nepretržitého svietenia. Svietidlo disponuje aj výstražným stroboskopickým režimom. Odolnosť svietidlu zaručuje letecký dural, z ktorého je vyrobené a ktorého povrch prešiel tvrdou anodizáciou typu III. Telo svietidla je navyše osadené závitom na pripevnenie na statív. Upevnením tela a rozostrením ohniska na rovnomerne rozložený svetelný kužeľ, môžete svietidlo využiť pri fotografovaní na prisvetlenie statických predmetov. Tvar svietidla tiež umožňuje postavenie na rovný povrch a jej použitie ako výkonnej „sviečky“.

Ručné svietidlo Fenix FD40 nájde univerzálne uplatnenie vo veľkom množstve profesných a záujmových odborov. Ako výkonné vyhľadávacie svietidlo ho využijú profesionáli z ozbrojených zložiek, hasiči a záchranári, ale tiež napríklad ostraha objektov. Vhodné je tiež pre záujmové aktivity, ocenia ho poľovníci, rybári, alebo napríklad speleológovia. Vďaka plnej vodotesnosti podľa štandardu IPX-8 si nájde svoje miesto aj na lodných palubách. Fokusovanie svietidla oceníte aj na technicky náročných horských expedíciách pre rekognoskáciu najbližšieho aj vzdialeného terénu. Variabilita svetelného kužeľa príde vhod aj pri táborení a kempovaní.

Všetky parametre svietidla Fenix FD40 sú zmerané v súlade s normou ANSI/NEMA FL 1-2009.

Svietidlo Fenix FD40 je dostupné v internetovom obchode www.kronium.sk aj u ďalších predajcov značky Fenix. Odporúčaná maloobchodná cena je 79,90 EUR vrátane DPH.

Náhľadový obrázok - Ponuku značky Fenix rozširuje výkonné svietidlo FD40 s funkciou zaostrovania

 

FD40-akt1

Aby bolo legislatíve EÚ učinené zadosť, vedzte, že tento web využíva cookies, ako drvivá väčšina všetkých stránok na internete.
Ďalším používaním webu s ich využitím súhlasíte. Ďalšie informácie >