Nabíjacie svietidlo Fenix RC20 splní očakávania (nie len) profesionálov v službe

Spoľahlivé služobné svietidlo s nabíjaním cez USB a taktickým koncovým spínačom ponúka svetelný tok až 1000 lúmenov a dosvit až 290 metrov. Nemala by ujsť pozornosti tým, ktorí vyžadujú vysoký výkon a odolnosť.

Výborné technické parametre a veľmi odolné vodotesné a nárazuvzdorné vyhotovenie predurčujú toto svietidlo na použitie v drsných externých podmienkach. Pri výkone služby ho ocenia predovšetkým členovia ozbrojených zložiek, hasiči, záchranári a horská služba. Obľubu si zaručene nájde tiež u bezpečnostných agentúr a ostrah objektov. Záujem toto svietidlo vzbudí u priaznivcov náročnejších outdoorových a ďalších záujmových aktivít, napríklad medzi speleológmi.

Fenix RC20 disponuje celkom piatimi režimami osvetlenia vrátane stroboskopu, ktorý je možné použiť napríklad na odstrašenie narušiteľa objektu, alebo na odvrátenie bezprostredne hroziaceho fyzického útoku. Najnižší ekonomický režim s 10 lúmenmi poskytne maximálny výdrž 120 hodín nepretržitého svietenia a plne postačuje napríklad na čítanie máp v teréne. Svietidlo je napájané digitálne kontrolovaným konštantným prúdom pre zaručenie stáleho svetelného výkonu aj behom vybíjania batérie. Duálny taktický spínač umožňuje rýchle a spoľahlivé ovládanie v krízových situáciách. Svietidlo je možné napríklad jednoducho zapnúť priamo do stroboskopického režimu. Akumulátorová baterka Fenix RC20 disponuje výbornou ergonómiou a napriek robustne pôsobiacej konštrukcii je dlhá len 16 cm a vrátane akumulátora váži len 205 g. Ako je u výrobkov značky Fenix pravidlom, svietidlo je vyrobené z leteckého duralu, ktorého povrch prešiel tvrdou anodizáciou, čím je zaistená jeho dlhoročná odolnosť. Výrazné vrúbkovanie povrchu zabraňuje jeho prešmykovanie v ruke, bezproblémovo sa ovláda aj v rukaviciach. Hlava baterky je doplnená o úderový ráfik, ktorým je možné napríklad rozbiť sklo.

Napájanie je zaistené interným lítium-iontovým akumulátorom s kapacitou 2600mAh, ktorý sa nabíja priamo v svietidle pomocou priloženej kolísky s USB konektorom. Ak svietidlo potrebujete nabiť, jednoducho ho do kolísky zacvaknete. Kolísku je možné napevno primontovať napríklad na steny služobne, po návrate z akcie tak odpadá často krát zdĺhavé hľadanie nabíjacieho kábla. Pri zakúpení doplnkového USB adaptéra môžete nabíjaciu kolísku využívať aj v aute. Nabitie plne vybitého akumulátora pritom trvá len 3 hodiny. K baterke je možné dokúpiť aj náhradné akumulátory ARB-L1 s rôznymi kapacitami.

Tento model je nástupcom nabíjacích svietidiel Fenix RC10, RC15 a UC50. Ponúka nie len vyšší výkon, ale taktiež napríklad indikačnú diódu signalizujúcu stav nabitia akumulátora.

Všetky parametre svietidla Fenix RC20 sú zmerané v súlade s normou ANSI/NEMA FL 1-2009.

Svietidlo Fenix RC20 je dostupné v internetovom obchode www.kronium.sk aj u ďalších predajcov značky Fenix. Odporúčaná maloobchodná cena je 119,90 EUR vrátane DPH.

 

Náhľadový obrázok - Nabíjacie svietidlo Fenix RC20 splní očakávania (nie len) profesionálov v službe

 

RC20-akt1

Aby bolo legislatíve EÚ učinené zadosť, vedzte, že tento web využíva cookies, ako drvivá väčšina všetkých stránok na internete.
Ďalším používaním webu s ich využitím súhlasíte. Ďalšie informácie >